Gabriella Ringvall

Förändringsledare, konsult, föreläsare inom arbetsplats, ledarskap och hjärnsmart miljö

Jag startade &thebrain AB för att bidra till bättre arbetsplatser. Till starka företag och organisationer som leder smart, ökar effektiviteten samt minskar stress och splittrade arbetsdagar genom att ta hand om sina medarbetares hjärnor.

Jag är förändringsledare och kommunikationsstrateg med fokus på hur kommunikation och ledarskap är byggstenar i framgångsrika och friska organisationer. Men perspektivet på hjärnan är det bästa, en riktig aha-effekt och en viktig byggsten i varje organisations utvecklingsarbete är kunskap om hjärnan.

När jag träffar människor märker jag att kunskapstörsten kring sig själv och sina fysiska och biologiska processer är stor och att man törstar efter insikter och kunskap!

”Vanligaste uppdraget just nu är kring hur vi vill skapa den hybrida framtida arbetsplatsen”

Förändringsledningen jag gör

Jag har ofta rollen som förändringsledare i mina konsultuppdrag Även då med fokus på hjärnan (som inte vill förändring, psst!) Exempelvis hjälper jag organisationer i förändringsprocessen mot det nya hybrida arbetslivet post pandemi, till ett aktivitetsbaserat arbetssätt eller när de ska börja jobba på ett nytt sätt, kanske med syftet att skapa tätare relationer och samarbete mellan olika delar i organisationen.

Organisationer jag hjälpt är bland andra Region Gävleborg, Alligo, Pensionsmyndigheten, SEB, Forte, Raoul Wallenberginstitutet, Hyresgästföreningen, Röda korset,  Bonava, Boschgrupp Rexroth, Stokab, Nesté engineering solutions, Energiverket/Ellevio. 

Är certifierad förändringsledare genom PFL Gestaltakademin

 

Föreläsningarna  & workshoparna jag håller

Jag håller föreläsningar och föredrag vid utbildningsdagar, chefskonferenser, frukostar,  inspirationstillfällen, planeringskonferenser, hälsa- och säkerhetsdagar etc. Organisationer jag pratat för är bland andra Stockholms Läns landsting, TV4/CMore, Vattenfall elhandel, IT-total, Umeå universitet, If, Viva Group, Migrationsverket, DI, Sveriges Sveriges kommunikatörer, Lind & Schultz, ABB, Försäkringskassan, Atlas Copco, Tobii, ICA, Jernkontoret, Microsoft Services, Länsförsäkringar Mäklartjänst Pensionsmyndigheten, Ergohuset, Wise consulting, Papilly, SAFT Industries, Zound industries, Lumenova, Svensk byggtjänst, BVD design, Quickspin, F-gruppen, Orkla, Celgene, GoToWork etc.

 Kommunikationsstrategen jag är

Allt är kommunikation. Punkt. Särskilt i förändring.
Mellanmänsklig, styrande, relationell, ledarskaplig, formell, informell, PR-ig, förändringsredskaplig, strategisk framåt, ögonblicklig reaktiv.
Jag anlitas till kortare och längre kommunikationsuppdrag, ofta hör det ihop med förändringsledningsuppdrag. Exempel på ett längre uppdrag är 2,5 år som förändringskommunikatör på Svenska kraftnäts projekt Elmarknadshubben som enklast beskrivs som avreglering av svensk elmarknad 2.0. Såklart behövdes budskap, dialog och förändringskraft när 400 aktörer på elmarknaden skulle gå mot en ny affärsmodell!

Innan &thebrain AB

Jag kommer senast från Säkerhetspolisen där jag fram till oktober 2017 jobbat i drygt sex år som kommunikationsstrateg och förändringsledare (certifierad PFL Gestaltakademin). Innan var jag på kommunikations- och PR-byrån JKL som konsult inom corporate communications. Näringsdepartementet, Intelligence, Tieto Enator/Municel och Statskontoret är andra tidigare jobb. 

Hur det började: ”Det var tyst kring ledarskapet om stress och överbelastning”

När jag råkade ut för utmattning för några år sedan så märkte jag att jag började prata om det. Vad hade hänt mig? Vad var det i biologin och fysiken i det? Hur hade jag kunnat bli hjälpt att se? Jag tyckte också att det saknades kunskap om hjärnan och stressens biologi. Jag tyckte att det saknades samtal om kommunikation och ledarskap när det gäller stress och press.

”Ordna till er arbetsplats i tid – när symptomen
kommer är det redan sent, dyrt och dåligt!”

För mig är det självklart att det allra viktigaste för att förebygga ohälsa på arbetsplatser att varje dag lägga örat mot rälsen och fråga: hur har vi det? Att med skarpa falkögon lära oss se hur människor mår. Det är då vi har en sportslig chans att leda och upptäcka i tid.

Målet är arbetsplatser med prestation, effektivitet och stabil hälsa.

Metoden är upplyst ledarskap, kommunikation och hjärnsmart arbetsmiljö.

Strategin är att använda forskningen, individualisera och att leda nära och relationellt.

Följ mig gärna på Instagram: @hjarnsmart

Man är mer tillsammans

För mig är det en no-brainer att jobba ihop med andra. Såklart blir ett projekt bättre om flera hjärnor är med!

Därför brukar jag offerera fler än mig själv till ett jobb om jag bedömer att det är bättre. Och därför låter jag andra lyfta fram mig.

Samarbetspartners, 
sammanhang & hubbar

Great future, Workplace Development – Say and do – Wilén Hälsa och kommunikation, Bonzun

MyspeakerTalarforum – Health and Sportcompetence
Arbetsplatsenifokus

Kontakta mig

Gabriella Ringvall Bengtsson
Mail: gabriella@andthebrain.se
Telefon 073-434 56 06
Följ mig på Instagram @hjarnsmart